Bebeğinizi müzikle sakinleştirin



BEBEĞİNİZİ MÜZİKLE SAKİNLEŞTİRİN :

Bebeğinizi sakinleştirmek için kullanılan diğer tüm yöntemlerden iki kat daha etkili bir yol olsa bunu dener miydiniz? Montreal Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, bu altın değerindeki yöntemi buldu; bebeğinize şarkı söyleyin!
Kindermusik olarak uzmanlığımız, sizler için çocuğunuza söyleyebileceğiniz şarkılar derlemenin yanı sıra, onlara nasıl şarkı söyleyeceğinizi de öğretmek. Meraklanmayın, bunun için şan dersi almanıza ya da sahneye çıkmanıza hiç gerek yok.  Şimdi size sunacağımız bilgiler için, bebeğinizin eskisine göre ne kadar sakin olduğunu fark edince bize teşekkür edeceksiniz! İşte sizlere birkaç şarkı örneği ve nasıl söyleyeceğinize dair ipuçları:

Hangi Şarkıyı Söyleyebilirim?
You Are My Sunshine*
Love Somebody*
Everybody Loves Baby*
Skinnamarink
May There Always Be Sunshine
Golden Slumbers
Tell Me Why

* işaretli şarkıları, bu adresten indirebilirsiniz: http://play.kindermusik.com/en/albums/547-new-free-spread-love-kindermusik-playlist/

Nasıl Şarkı Söylemeliyim?
·         Daha önce başka insanların yanında hiç şarkı söylememiş olsanız dahi şunu unutmayın ki sizin sesiniz, bebeğiniz için dünyadaki en tatlı sestir.
·         Sözleri mi unuttunuz? Hiç sorun değil. Mırıldanmak da iş görür.
·         Şarkı söylerken sabit ve uygun bir ritimde yavaşça sağa sola sallanabilirsiniz. Bu, sarkaç benzeri hareket, bebeğiniz için oldukça yatıştırıcıdır.
·         Aynı anda şefkatli dokunuşun da gücünden yararlanın. Örneğin banyodan sonra bebeğinize şarkı söylerken bir yandan da masaj yapın.
·         Arabada şarkı söyleyin. Bebeğinizin en sevdiği şarkı, eminim ki sizin de dilinize dolanacak.
·         Bebeğinizi kucağınıza alın ve ona sarılarak sallanın. Siz şarkı söylerken ses tellerinizin titreşimini ve kalp atışlarınızı dinlemek, bebeğinizin çok hoşuna gidecek.

Bebeğinizi yatıştırmak için başka yollar mı arıyorsanız bize gelin! 

(kaynak : kindermusik)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuza Matematik Yeteneği Mi Kazandırmak İstiyorsunuz? O Halde Harekete Geçme Zamanı!

Çocuklarımıza Duygularını İfade Etmeyi Öğretelim

Eğitimde ebeveyn desteği