Oyunla Beyin Gelişimi



ÇOCUĞUNUZLA İLK YAŞLARDA OYNADIĞINIZ OYUNLAR, ÇOCUĞUNUZUN BEYİN GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR!

Sevimli bebekleri görür görmez onları güldürmek için gıdıklayıp, şekilden şekle gireriz! Yeni yapılan araştırmalar gösteriyor ki, bu oyunlar bebeklerin beyinlerindeki nöronlar arasında bağların kurulması için de oldukça faydalı olarak uzun vadede beyin gelişimlerine yardımcı oluyor. Nöronlar arasında ne kadar çok bağlantı kurulursa, çocukların zekâları da o kadar, çok yönlü olarak gelişiyor.

Peki, ebeveynler olarak bu bilinçle neler yapabiliriz? İşte size birkaç öneri:

Oyun için vakit ayırın: Çocuğunuza ve size uygun zaman dilimini, oyun saati olarak belirleyin!
·         Çocuğunuzla birlikte siz de yere uzanın: Oyun esnasında çocuğunuzla aynı seviyede olmak, aranızdaki bağı güçlendirecektir, bu nedenle siz de çocuğunuzla birlikte olabildiğince yuvarlanın!

            Saçmalayın!: Merak etmeyin, kimse sizi izlemiyor. Çocuğunuzun hoşuna gidebilecek her türlü şebekliği yapma zamanı!
·         
      Çocuğunuzla konuşun: Sizi anlamadığını düşünseniz bile olabildiğince onunla konuşun, gününüzün nasıl geçtiğini anlatın. Bir süre sonra sözlerinize kısa cevaplar vermeye başlayacaktır.

·         Birlikte dans edin: İster çocuk şarkısı, ister sizin sevdiğiniz türde bir müzik olsun, önemli olan dans ederken olabildiğince göz teması kurmanız ve birlikte hareket etmeniz.

·         Sarılıp ninni söyleyin: Bundan daha sıcak bir bağ kurulamaz! Ve unutmayın, çocuğunuz için sizin sesiniz, dünyadaki seslerin en güzeli.


Oyunlar, şarkılar ve çocuğunuzla yapabileceğiniz etkinlikler için ilham arıyorsanız bize gelin. Kindermusik bunun için var!  

(kaynak : mindsonmusic.com)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuza Matematik Yeteneği Mi Kazandırmak İstiyorsunuz? O Halde Harekete Geçme Zamanı!

Çocuklarımıza Duygularını İfade Etmeyi Öğretelim

Seni Seviyorum Ritüelinin Gücü