Hopla, Zıpla, Şarkı Söyle !


HAREKET VE MÜZİK: HOPLA, ZIPLA, ŞARKI SÖYLE !

Çocukların bitmek bilmeyen bir enerjileri vardır. Eğer sizin de çocuğunuz varsa ya da bir öğretmenseniz, bunu zaten çok iyi biliyorsunuzdur. Çocuğunuzla ilgilenirken kim bilir kaç defa durup “Ben yorgunluktan bittim, bu çocuk nasıl hâlâ yorulmadı?” diye düşünmüşsünüzdür. Çocuklar, dokunarak, zıplayarak, koşarak, yuvarlanarak onları çevreleyen dünyayı keşfederler. Yani hareket etmek, aslında öğrenmektir. Ayrıca yine hareket yoluyla, beyindeki, sağlıklı bir şekilde büyümeleri için gerekli bağlantılar kurulur. İşte hareket, bu kadar önemlidir. Ancak, geleneksel sporlar ya da dans kursları, çocukları harekete geçirmenin tek yolu değil. Elbette organize atletizm ve dans programları da bu konuda oldukça etkilidir ancak daha farklı ve eğlenceli yollar da var. 

            “Ne mutlu, oyun oynamayı bilene.”   Ralph Waldo Emerson

Müzik ve hareket arasında doğal bir bağ vardır. Şunu bir düşünün, bebeğinize şarkı söylerken onu sallıyorsunuz da, değil mi? Yerinde duramayan bir miniğiniz mi var? O zaman, şarkı söylerken dizlerinizde zıplatıyorsunuzdur onu da. Kreşinizde bir çocuğa doğum günü partisi mi düzenliyorsunuz? Eminim partiyi sandalye kapmaca oyunuyla renklendiriyorsunuzdur. Tüm bunlar, işte bahsettiğimiz bu bağlantıyı destekleyen örneklerdir. Tabi, bunlar yalnızca birkaç örnek. Bunlar gibi daha yüzlerce “eski”, ve bunlara ilave edebileceğimiz nice yeni, müzikli, aynı zamanda çocukları harekete geçiren oyunlar var.

Nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız bize gelin :) Kindermusik bu konuda inanılmaz kaynaklar sunuyor.

Başka fikirler de isterseniz eğer? Çocuklarla grup halinde yapılacak etkinlikler arıyorsanız bununla ilgili birçok kitap mevcut. Sizlere önerebileceğim kitapların bir kısmını sıralıyorum, kitaplara amazon.com’dan ulaşabilirsiniz. :
Müzik ve hareket, sınıfta ve evde kullanmak için ideal bir ikilidir. Zıpır çocuklar, hem eski hem yeni oyun, şarkı ve danslarla hoplayıp zıplayacak, şarkılar söyleyecek ve çok eğlenecek! 

(kaynak : kindermusik)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuza Matematik Yeteneği Mi Kazandırmak İstiyorsunuz? O Halde Harekete Geçme Zamanı!

Çocuklarımıza Duygularını İfade Etmeyi Öğretelim

Eğitimde ebeveyn desteği