Müzik ile çocugunuzun beynini dinlendirin



MÜZİK İLE ÇOCUĞUNUZUN BEYNİNİ DİNLENDİRİN

Electric Slide, Cha-Cha Slide ve Macarena gibi şarkıların, çocukların beyinlerine güçlü bir etkisi vardır, hatta sizin düşündüğünüz şekilde bir etki de olmayabilir bu. Müzik ve dansla yapılan “beyin molaları”, dikkat ve odaklanmayı arttırır. Hatta bu molalar, çocukların problem çözme becerisinin de gelişmesine katkı sağlar.
Siz de, çocuğunuzun bir sonraki dinlenme zamanında evde ya da sınıfta bu etkinliği mutlaka deneyin.

İŞTE DENEMENİZ İÇİN KOLAY VE KISA, MÜZİKLİ EGZERSİZLER

·         5-4-3-2-1! Bu oyunda çocuklar, beşten geriye doğru sayarak farklı hareketler yapıyorlar. Örneğin öğretmen ya da veli “Beş kere elini çırp. Dört kere hopla. Üç defa kendi etrafında dön. İki kere tepin. Bir kere zıpla.” diye komutlar verir. Çocukların komutları anlayıp harekete geçmeleri için her sayıdan sonra biraz duraksamayı ihmal etmiyoruz.

·         “Kafa, Omuzlar, Dizler ve Başparmaklar!” Bunu belli ritimle söyleyerek çocuklar için güzel bir egzersiz ve esneme oyununa çevirin.

·         Sandalye Kapmaca Oynayın! Çocuğunuzun en sevdiği şarkı eşliğinde dans edin. Müzik durduğu anda siz de durun ve hemen oturun. Bu oyun, çocuğun durma hareketini öğrenmesine yardımcı olur.

·         Sevimli Yavru Hayvan Resimlerine Bakın. Evet, bu müzikal bir etkinlik değil, ama çocuklar yavru hayvanlara bakmayı çok severler.(Kim sevmez ki?) Japonya’da yapılan bir araştırmanın bulgularına göre, sevimli hayvan resimlere bakmak, dikkat ve odaklanmayı arttırıyor! Üstelik bu etkinliği müzikle de zenginleştirebilirsiniz.

(Kaynak : Kindermusik)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuza Matematik Yeteneği Mi Kazandırmak İstiyorsunuz? O Halde Harekete Geçme Zamanı!

Çocuklarımıza Duygularını İfade Etmeyi Öğretelim

Eğitimde ebeveyn desteği