Seni Seviyorum Ritüelinin Gücü




“SENİ SEVİYORUM”    RİTÜELLERİNİN GÜCÜ

 “Seni Seviyorum” Ritüelleri kitabının yazarı ve Bilinç Disiplini’nin kurucusu Dr. Becky Bailey tarafından yaratılmış “Seni seviyorum” ritüel konsepti, oldukça basit ama aynı zamanda da şaşırtıcı biçimde güçlüdür. 

Yumuşak bir dokunuş, tatlı sözler ve ona ayrılan zamanda yapılan rutinler, çocuğunuzla aranızdaki bağı güçlendirmekle kalmaz, onun zihinsel gelişimine de katkı sağlar. Bu ritüel sırasında salgılanan dopamin hormonu ve oluşan duygusal bağlar, beyindeki nöronlar arasında yeni bağlar kurarak dürtü kontrolünü kuvvetlendirir, çocuğunuzu olumlu davranışlara teşvik eder ve onun dikkat aralığını arttırır. Tüm bu gelişmeler, çocuğun ileride ilişkilerinde, okul hayatında ve hatta tüm yaşamı boyunca daha başarılı olmasına katkıda bulunur.

Bu ritüelin “seni seviyorum” deme kısmı kadar, ritüel kısmı da oldukça önemlidir. Ritüeller, çocuğunuzla geliştirdiğiniz ve size özel olan selamlamalar, uyku öncesi alışkanlığı, kucaklaşma şekliniz olabilir. Bunlar, sizin ve çocuğunuz için anlamlı olmanın yanı sıra, önceden planlanmış ve tahmin edilebilir eylemlerdir. Dr. Bailey’ye göre bu eylemlerin sürekliliği, çocukta güven duygusu uyandırır ve ebeveynlerle bağları güçlendir, ayrıca etkinlikler arasındaki geçişleri de yumuşatır.
Bu ritüellerde çocuğunuzun sevdiği şarkılardan ya da size sunacağımız, çokça yaygın İngilizce tekerleme örneklerinden birini de kullanabilirsiniz.

Twinkle, Twinkle, Little Star
Twinkle, twinkle, little star,
What a wonderful child you are!
With bright eyes and nice round cheeks,
Talented person from head to feet.
Twinkle, twinkle, little star,
What a wonderful child you are!

A Wonderful Woman
A wonderful woman lived in a shoe.
She had so many children
She knew exactly what to do.
She held them,
She rocked them,
And tucked them in bed.
“I love you, I love you,”
Is what she said.

Bizler, Kindermusik sınıflarımızda müzikten, hatta bazen Dr. Bailey’nin çalışmalarından alınmış özel ritüellerden faydalanarak duygusal bağlar kurarak aramızdaki enerjiyi güçlendirmeyi hedefliyoruz. “Seni seviyorum” cümlesinin ve ritüelinin duygusal etkileri, yadsınamayacak bir sıcaklıktadır. Bu videoyu izlerken gözleriniz dolduğunda eminim siz de bize katılacaksınız. Bu ritüeller her evde, her sınıfta hatta her kalpte yer almalı!


(Kaynak : mindsonmusic.com)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuza Matematik Yeteneği Mi Kazandırmak İstiyorsunuz? O Halde Harekete Geçme Zamanı!

Çocuklarımıza Duygularını İfade Etmeyi Öğretelim

Eğitimde ebeveyn desteği