MÜZİK BUNU YAPABİLİR Mİ? MÜZİK ARACILIĞI İLE İKİNCİ DİL EĞİTİMİ


MÜZİK BUNU YAPABİLİR Mİ?  

Müzik aracılığı ile ikinci dil eğitimi :
Müzik pek çok yoldan hayatımızı zenginleştirir, fakat çocuklar için, müzik aynı zamanda çok güçlü bir öğrenme aracıdır. Çocuklar için Kindermusik’in İngilizce öğrenme programları, Kindermusik English&me, çocuklara ikinci dili müzik aracılığı ile mükemmel bir şekilde öğretmektedir; müzik, hikayeler, ritim ve daha fazlası.

Aşağıda bulacağınız birkaç şaşırtıcı yol müziğin ve müzik sınıflarının ikinci dili çocuklara nasıl öğrettiklerini anlatmaktadır:  
  •  Müzik ve hareket, kelimenin tam manasıyla beyni uyararak, yeni bilgiyi daha kolay almayı,absorbe etmeyi ve hatırlamayı kolaylaştırır.
  • Müzik, sadece konuşmaya oranla beynin daha çok bölgesini harekete geçirir.Esasında, müzik beynin her iki bölgesini de uyararak, bu iki bölgedeki nöronları ateşler.
  • Şarkılar ve ritimler, hafızada diğer öğrenilenlere oranla daha kalıcıdır. Kindermusik sınıfları ‘’tekrarlarla’’ doludur, sunulan ev materyali ebeveyne çocuğu ile şarkıları evde de pekiştirmeyi sağlar.
  • Müzik tıpkı bir yapıştırıcı gibidir, öğrenilen bilgileri sadece hafızaya kazımakla kalmaz, onların hafızada bir arada bir bütün şeklinde durmasını sağlar.
  • Kindermusik gibi müzik sınıfları çocuklara dinlemeleri için zengin ve çeşitli imkanlar sunar. Bu dersler 2. Dili konuşmaya başladıklarında büyük başarı elde edebilecekleri bir şekilde düzenlenmiştir.
  • Sınıflardaki dinleme,konuşma ve şarkı söyleme kombinasyonu akıcı konuşmayı arttıracak düzeydedir.

Eglence ve mutluluk dolu interaktif müzik sınıfları yüksek motivasyonla öğrenmeyi teşvik eder, işte bu yüzden bu sınıflarda 2.dili öğrenmek çok kolay ve doğal olur.

Küçüğünüz henüz konuşmaya başlamış olabilir veya çocugunuz İngilizce öğreniyor olabilir, öğrenmedeki en iyi ve en efektif yol müziktir. Size küçük bir sır daha verelim mi? Siz sevgili ebeveynler de eminiz Kindermusik’i çok seveceksiniz.

Evet müzik, özellikle Kindermusik tüm bunları yapabilir. İşte bu yüzden en büyük dileğimiz bütün çocuklar Kindermusik ile büyüsün. 

www.yaraticicocuklar.com

Kaynak : Kindermusik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğunuza Matematik Yeteneği Mi Kazandırmak İstiyorsunuz? O Halde Harekete Geçme Zamanı!

Çocuklarımıza Duygularını İfade Etmeyi Öğretelim

Eğitimde ebeveyn desteği